Диета, Статии

Опитай новите продукти от фурми на Dragon Superfoods

Естествено подсладени и със своя наситен карамелен вкус, фурмите са плод, към който се обръщаме все по-често.  През последните няколко години станаха популярни и у нас. Като техни отличителни черти можем да определим специфичният им карамелен вкус и лепкавост, а сладостта им използваме като удачна алтернатива на захарта в приготвянето на различни видове чийзкейк, сурови бонбони и други вкусни десерти. У дома, когато ни се похапва нещо сладко, посягаме към фурмите и понеже са ни любим плод, решихме да разберем повече неща за тях и да ви ги споделим в тази статия.

Увеличаване на енергията на тялото

Фурмите са с по-високо съдържание на захари от много други плодове. Тези захари се обработват лесно и се използват от организма за енергия. Консумирането на фурми е отлична идея, когато търсите здравословен прилив на енергия в следобедните часове на деня. Вместо поредната чаша с кафе можете да си приготвите зелено смути с няколко фурми.

 

Подобряване работата на мозъка

Фурмите съдържат голямо количество антиоксиданти и редовната им консумация може да понижи риска от невродегенеративни заболявания, да ни защити срещу оксидативен стрес и възпаление в мозъка.

 

Укрепване на нервната система

Витамините и минералите във фурмите ги правят идеални за стимулиране и укрепване на нервната система. Така например калият е един от основните елементи, който заздравява нервната система и подобрява скоростта и гъвкавостта на мозъчната дейност.

 

Фурмите като естествен алтернативен подсладител

Ако природата имаше истински магазин за бонбони, фурмите щяха да бъдат на централно място. Те осигуряват наистина удовлетворяваща сладка алтернатива на рафинираната захар, за която е доказано, че прекалената й консумация може да увеличи риска от диабет тип 2.

  • Вече можеш да спестиш усилията си да правиш експерименти в кухнята с фурми, защото имаме специални предложения за теб! Новите ни продукти от фурми са тук. Изборът е между: паста от фурми, фурми на прах и сироп от фурми.

 

Пастата от фурми се получава от смлени сурови био плодове, като са запазени всичките им хранителни вещества. Продуктът е естествено сладък и с високо съдържание на фибри. Пастата от фурми е подходяща основа за различни сурови десерти – торта, бонбони и други.

Прахът от фурми се получава от изсушени и смлени плодове, като умело са запазени всичките им хранителни вещества. Естественото съдържание на фибри обаче не позволява пълното му разтваряне в течност. Фурмите на прах са с натурален карамелено-сладък вкус, което ги прави чудесен заместител на бялата рафинирана захар в голям брой рецепти.

Сиропът от фурми също се получава от сурови био плодове. Може да се използва отново и като заместител на обикновената бяла захар. Сиропът от фурми сам по себе си е подходящ за топли и/или студени напитки, както и за добавянето му в различни десерти.

Сигурни сме, че веднъж опитани, ще искаш да ги опитваш отново и отново, и отново…

Всички продукти от фурми можеш да откриеш тук.

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *