Статии

Предизвикай себе си с #21ДниЧистаЕнергия!

Какво представлява #21ДниЧистаЕнергия?

Това е 21-дневно предизвикателство, в което предизвикваш себе си, като заменяш животинския протеин с растителен за 21 дни и се убедиш в неговите ползи.

 

За какво е полезен растителният протеин?

Растителните храни съдържат фибри, които активират добрите чревни бактерии, по-доброто храносмилане, а в случай че съдържат и неразтворими фибри, подкрепят сърдечното здраве. Освен това, храненето на растителна основа може да помогне и при желание за отслабване и регулиране на диабет тип 2.

 

Ако не познаваш достатъчно растителните протеини, тук ще откриеш полезна информация свързана с тях:

  • Допълнителен прием на протеин

Пълноценното хранене и стремежът към балансираната диета могат да бъдат трудно предизвикателство в натовареното ни ежедневие. Протеинът е ключов за поддържане на тялото в добро здраве и протеиновите шейкове са чудесна възможност да увелечим приема му бързо и лесно. Те са подходящи както за вегани и вегетарианци, така и за спортисти и спортуващи хора.

  • Кой протеин е пълноценен?

Пълноценният протеин съдържа в себе си всички 9 незаменими аминокиселини, които тялото не може да произведе само и си набавя единствено чрез храна и добавки. Най-популярният пълноценен протеин в хранителните добавки е суроватъчният изолат протеин. Той е отпадъчен продукт от производството на сирене, правейки го евтина и достъпна за всички суровина.

  • Усвояване на протеините

Хранителните добавки с животински протеин често предизвикват стомашен дискомфорт и са по-трудни за усвояване поради съдържанието на лактоза и многобройните добавки за подобрение на вкуса, аромата и сладостта, както и липсата на балансиращи хранителни вещества.

Растителният протеинов прах е много по-комплексен продукт и освен протеин, съдържа големи количества хранителни вещества и фибри. Това го прави лек за храносмилане и усвояване от организма, без да води до стомашен дискомфорт, гадене, подуване, което е често срещано при консумацията на протеинови добавки от животински източник.

  • Пълноценният растителен протеин

– претърпява минимална обработка

– носи допълнителни хранителни вещества 

– не дразни стомаха 

– има висока усвояемост

– подходящ е при лактозна непоносимост 

– съдържа естествени фибри

– без хормони, стимуланти, антибиотици

Предизвикателството стартира на 11 март. Можеш да се регистрираш безплатно през линка: https://campaigns.zelen.bg/protein-challenge. Пожелаваме успех на всички!

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *