Диета

Безглутеновата храна и удоволствието

Безглутеновата храна и удоволствието

Глутенът e белтъчна смес от два протеина – глиадин и глутенин. Съдържа се в множество от житните и зърнените култури. Той придава еластичност на тестото и прави крайния продукт много пухкав и вкусен.

Подобно на всички останали протеини, глутенът би трябвало да бъде разграждан в стомаха на човека без особени затруднения. При някои  хора с глутенова непоносимост това не е така и имунната им система отхвърля глутена, което води до усложнения и възпаления в организма.

Безглутеновата храна и удоволствието

В този случай глутенът трябва да се избягва и да се подбират храни, които не го съдържат в състава си. Това разбира се не означава, че човек трябва да изключи от менюто си сладките изкушения, които повдигат настроението му и го карат да изпитва удоволствие.

Нашите курабийки Kookie Cat са алтернатива, която доказва с пълна сила как един продукт, който не съдържа глутен и млечни продукти, може да бъде и много вкусен. Заедно с развитието на технологиите се развива и нашето желание към подобрения и нови комбинации от вкусове и аромати при създаването на курабийките Kookie Cat. Основата от безглутенови овесени ядки в съчетание с разнообразните вкусове във всяка една от курабийките ни ги прави хрупкави, сочни и неустоимо вкусни.

Безглутеновата храна и удоволствието

В нашите курабийки няма рафинирана захар, няма глутен, няма млечни продукти. Избрали сме алтернивите им с грижа към Вас, но без да правим компромис с вкуса им.

За нас е удоволствие да създаваме сладки изкушения, подходящи за всички и го правим  всекидневно и с широка усмивка.

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *