Мама и бебе

Безглутенови зърнени култури

Безглутенови зърнени култури

Кога да изберем  безглутеновите храни?

Безглутеновите храни стават все по-популярни сред хората, опитващи се да спазват здравословен режим на хранене. Те са задължителна част от менюто на страдащите от глутенова непоносимост и са често препоръчвани от специалисти при хора със синдром на раздразненото черво, защото много от богатите на глутен храни съдържат и късоверижни въглехидрати, които могат да подразнят червата и да причинят подуване и болки.

Безглутеновите зърнени култури са едни от най-щадящите и лесни за храносмилане храни, затова и са от първите, които се въвеждат при захранване на бебето, заедно със зеленчуците.

Важно е да се отбележи, че глутенът не е вреден за всеки и изключването му от ежедневната диета се счита за необходимо, когато е по лекарска препоръка.

Кои са безглутеновите зърнени култури?

Има голямо разнообразие от безглутенови зърнени храни и част от тях са добре познати – елда, ориз, просо, киноа, царевица и амарант. Всички те са богати на фибри и минерали и са чудесна хранителна основа за закуска, десерт или основно ястие.

Оризът и киноата предлагат богатство от сортове, всеки от които можете да намерите под марката Био Класа, така както и останалите изброени безглутенови култури.

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *