Интервюта

@deriilis: „Храната е най-доброто лекарство за нашето здраве.“

Представи се с няколко думи:
Здравейте! Казвам се Дерйа и съм част от ORGANIC HEALTH CLUB от близо година. Изучавам магистърска степен Диететика в Шотландия и вярвам, че голяма част от здравословните проблеми на хората могат да бъдат превантирани с правилно хранене и редовна физическа активност. Щастлива съм, че имам възможността да помагам на хората да видят това и да влияя позитивно на тяхното здраве.
Какво те зарежда с енергия?
Всичко което правя с любов ме зарежда с енергия. Всички онези малки неща като сутрешното кафе, вкусната храна, разходките навън, хубава книга. Обожавам да правя малки жестове и подаръчета на близките си и да виждам усмивките им. Ще допълня също така, че работата ми ме зарежда през цялото време, комуникацията с клиенти или пациенти също.
Как се справяш с умората – психическата, както и физическата?
Определено и за двата типа умора най-добре ми влияе почивката. Но с времето осъзнах, че има по-добър начин за справяне с нея. Добрата организация изключително много ми помага да намаля умората и да се чувствам по-спокойна както психически, така и физически. Правилното хранене или по-скоро това как зареждаме тялото си и с каква храна, също е един от най-големите фактори за това как ще се чувстваме днес и утре в по-дългосрочен план. Понякога голяма част от хроничната умора се дължи на определен дефицит в тялото ни.
Кога откри своята частичка любов към здравословния начин на живот и спорта?
Спортът е в живота ми от 3 годишна възраст, когато за пръв път съм се запознала със спортните танци, като до 18 годишна възраст продължих с танците. Като по време на ученическите си години се запознах и с фитнеса. Смея да кажа, че винаги съм водила здравословен начин на живот и смятам, че това се дължи именно на хранителните навици, които сме имали у дома. Но ако ме попитате как реших да изучавам здравно-медицинска специалност, която е пряко свързана с храната и здравето, то това беше, когато изгубих любим човек, който си тръгна поради сърдечна недостатъчност и недохранване.
Сподели с какво започва една твоя сутрин:
Слънце + кафе + вода + вкусна закуска + тренировка
Успяваш ли да откриеш баланс и време за себе си, измежду всички ангажименти?
Както и по-рано посочих, смятам, че добрата организация е ключов и много важен фактор в това да се справяме с всичко, с което сме се заели и все пак да оставаме заредени и да намираме баланса.
Кой от продуктите на Organic Health Club ти е любим?
Всички! Трудно е да посоча само един. Всички брандове и продукти включени в кампанията са страхотни и се радвам, че имам възможността да опитам от всички тях.
Напиши ни твоя Organic Health Club цитат:

Храната е най-доброто лекарство за нашето здраве. ‘Let food be thy medicine’. – Hippocrates

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *