Здраве & Красота, Статии

Джинджифил на прах – въздействието му върху човешкия организъм.

Джинджифилът е многогодишна билка с произход от Китай и Индия, и е признат от Аюрведа поради своите лечебни свойства. Той принадлежи към цъфтящото растение: Zingiber officinale. 

 

Как се консумира джинджифил? 

Въпреки това, че той се консумира по различни начини, в различните култури, най-често срещаният начин за консумация е пиенето на чай от джинджифил. Освен това той се приема и под формата на много етерични масла, добавки, или просто като пресен корен в ястия. В допълнение към това, преработеният джинджифил на прах става все по-популярен. Той е фин, почти бял прах, който е със силен аромат и пиперлив вкус. Поради неговата остра, пикантна и ароматна миризма, той заема важно място като подправка и лекарство. 

 

Какво е въздействието на джинджифила на прах върху организма?

  • Храносмилателната система – според приемането му под различни форми, джинджифилът помага при сутрешното гадене, болки в корема и други. Това се дължи на свойството да отпуска мускулатурата на червата и стомаха, както и да регулира производството на хранителни ензими.
  • Имунната система – джинджифилът е известен най-вече със своето мощно противовъзпалително действие и като добър имуностимулант.

 

Използването на джинджифил на прах е един добър начин за усвояване на полезните вкусове и всички полезни и лечебни свойства. Добавя се към супи, смутита и различни други напитки и ястия. Може да се открие в асортимента на Dragon Superfoods в голяма разфасовка. 

Въпреки че е много полезен, джинджифилът има и своите негативи – прекомерното му количество може да доведе до киселини в стомаха, силни болки в корема. Хората, които използват лекарства за разреждане на кръвта, също трябва да го избягват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *