Диета, Лайфстайл

Историята на курабийките – от древността до наши дни

Историята на курабийките - от древността до наши дни

Името на „курабийката“ произхожда от латински език и е комбинация от думите „да сготвя“ и „двойно“. Това наименование идва от начина, по който са приготвяни курабийките в самото начало – първо изпичани във фурна, а после изсушавани на слаб огън.

Сведения за първите курабийки има още от преди 7 век в Персия. Били са съвсем обикновени и неподсладени. След време персийците обогатяват рецептата им с яйца и масло, за омекотяване на сместа и я подслаждат с мед и плодове. След тези подобрения курабийките започват бързо да се разпространяват.

Една от най-ранните представителки на семейство „Курабийки“ е джинджифиловата. Първите опити да бъде направена са били доста примитивни, от остатъчното тесто при приготвянето на хляба. С преразпределянето на територии и появата на търговията като способ за обмен на култура и стоки, курабийките вече се превръщат в сладка паста от натрошен хляб, подправен със захар и подправки.

Години по-късно започва и търговията с курабийки. Те стават първостепенни провизии за дългите и рисковани пътувания с кораби около света. Може би се чудите защо точно курабийки? Тяхната дълготрайност, способността им да засищат за дълъг период от време и това, че не заемат много място на кораба ги правят идеалната храна за дългите пътешествия .

Историята на курабийките - от древността до наши дни

През 1588г. дневната дажба на борда на британския Кралски флот се е състояла от 450гр. бисквити и 1 галон бира.

В днешно време, различни по форма и вкус курабийки можем  да открием в цял свят. В страни като Англия те имат огромно културно значение и са неизменна част от ежедневието на хората.

Курабийките могат да бъдат всякакви – сладки и солени, тунквани, със заливка, с добавки, сандвич бисквитки, меки или твърди.

Обикновената курабийка съдържа брашно, яйца и захар и е добре позната на всеки, което превърна създаването на Kookie Cat като нейна алтернатива в истинско предизвикателство. Желанието ни да създадем нещо здравословно, без глутен, без млечни продукти, но със същия невероятен вкус ни мотивира въпреки трудността на задачата. И така, много години след първата курабийка в Персия се появяват и нашите веган изкушения.

Историята на курабийките - от древността до наши дни

Курабийките Kookie Cat са на основата на безглутенови ядки и кашу. Бавното усвояване на тези две съставки прави нашите продукти чудесни за похапване през целия ден. Комбинацията от полезните мазнини от ядките, както и бавните въглехидрати на овесените ядки помагат на организма да се чувства сит и жизнен дълго време. Изборът за подслаждане с кокосов нектар и липсата на рафинирана захар ги прави добра алтернатива за по-здравословен начин на живот. Те не съдържат яйца и млечни продукти, но хрупкавостта и мекотата са тяхна запазена марка.

Kookie Cat е селекция от различни вкусове. Всяка от курабийките носи своя уникален аромат и вкус. Добавените в тях супер храни, растителни протеини, плодове и естествени аромати ги правят уникални и неповторими.

Курабийките ни си имат свой характер. Карат те да ги снимаш, да ги покажеш на всички и да се гордееш с избора си на здравословна храна. Те  носят удоволствието не само от невероятния си вкус, но и от това, че си се погрижил добре за тялото и ума си.

Всеки може да открие своя любим вкус в нашата селекция от Kookie Cat курабийки.

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *