Интервюта

@marie.andreeva: ,,Tялото е преди всичко наш дом – грижата за него е грижа и за нас самите.“

Представи се с няколко думи:

Казвам се Мария и ми се Живее. С главно Ж, да. Тази година завършвам бакалавър по Комуникации във Франция, а после смятам да замина за някоя топла, далечна страна, където ще ям банани директно от дървото (току-що го реших, но не бъдете изненадани, когато през декември попаднете на моя снимка по бански).

Освен това обичам да снимам, да рисувам, да пътувам, да готвя, да спортувам и да ям. И да обичам също обичам

 

Как реши да станеш веган и по какъв начин този избор промени животът ти?

Като заклет месоядец, противник на всякакви „вегетариански пропаганди“ и внучка на баба ми, 15-годишната Аз попадна на документални филми – Earthlings, Cowspiracy, както и на лекция в YouTube, озаглавена „101 reasons to go vegan“. С риск да прозвуча драматично (типично в мой стил, хаха) – после нищо не беше същото. Сякаш някой ме хвана и ме събуди от мноооого дълъг и дълбок сън.

Истински вярвам, че храната, която консумираме, влияе не само на тялото, но и на ума ни, и определено мога да кажа, че се чувствам далеч по-щастлива, по-енергична, по-осъзната и някак по-жива.

Във всеки случай, никога не съм си налагала веганизма като задължение, по-скоро съм го чувствала като единствения правилен начин на съществуване за мен, а оттук и липсата на всякакви затруднения.

 

Какво добавяш в сутрешното си смути?

Винаги банан, а после се съобразявам със сезонните плодове и зеленцуци. За малко витаминозен boost, добавям зеленолистни растения и Green Det’x Mix powder от Dragon Superfoods.

 

Какво те зарежда с енергия?

Времето прекарано сред природата. Дали ще съм в планината, на море, на поход или просто на разходка в парка, нищо не ме кара да се чувствам по-жива от Природата.

 

Разкажи за животът ти във Франция – какво се промени след като замина?

Животът ми във Франция е смесица от топли, вълнуващи, понякога дори сюрреалистични преживявания. Не винаги е лесно, но то това му най- хубавото.

Заминаването ми определено е сред най-добрите ми решения, а що се отнася до промените – чувствам се една идея по-зряла, по-отговорна, по-обогатена и по-уверена в способността ми да се справям сама. Срещнах се с прекрасни хора, потопих се в чуждата култура, пътувах, видях, забавлявах се, но най-важното – истински оцених Дома.

 

Кое е първото нещо, което правиш след като се събудиш?

Пълзя слепешком до кафе машината. Няма нужда да добавям нищо повече.

 

Намираш ли време за себе си измежду всички ангажименти?

Намирам. Колкото и да съм заета, винаги се стремя да вмъкна малко време и за себе си. Обикновено си приготвям вкусен обяд, взимам си време за разходка, спортувам, снимам, говоря с приятел или пък гледам любим сериал. Във всеки случай не изпитвам никаква вина.

С времето научих, че грижейки се за себе си, човек се грижи и за останалите.

 

По време на сегашното положение къде се намираш в момента: в родния си град, или в Ница?

У дома съм си, за щастие, и съм истински благодарна за възможността да прекарам празниците с най-близките ми хора.

 

Кой от продуктите на Organic Health Club ти е любим?

Този въпрос си е направо ЛОШ! Не мога да избера един продукт, но съм тотално пристрастена към крекерите, гранолата и ябълковия чипс на Bett’r Snacks.

 

Напиши ни твоя Organic Health Club цитат: ( Ще се радваме да допринесеш с любима твоя мисъл, относно здравословния начин на живот)

Тялото е преди всичко наш дом – грижата за него е грижа и за нас самите. Хранете се добре, пийте вода, спете, спортувайте и най-вече: отнасяйте се с разбирателство и любов към себе си. Един шоколад би ви навредил далеч по-малко от една негативна мисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *