Диета

Проектът „Отгледано в България“

Проектът „Отгледано в България“

Основната мисия на бранда Био Класа е да направи качествената храна достъпна за повече хора. Затова сме се специализирали в намирането на серифицирани суровини от целия свят. Не правим компромис с начина на отглеждането на продукцията в стопанствата, които избираме и за наша радост все по-често и в България се намират производители, също толкова стриктни и работещи за една по-чиста храна и природа.

С гордост можем да заявим, че подкрепяме родното биологично земеделие и винаги сме отворени да предлагаме още български суровини под нашата марка. Събираме всички тях в проекта „Отгледано в България“.

А ето и историите на производителите на някои от продуктите от проекта:

Бадеми от Йордан Фотев

От 2010г. Йордан отглежда бадеми в град Карнобат. Запознат от дете с работата в бадемовите градини на дядо си, той се стреми да произвежда качествени био продукти. Йордан вярва, че именно те са пътят към доброто здраве и чистата околна среда. Преди време почитател на белите сладки с бадеми, днес той предпочита ядките по класическа рецепта – изпечени и осолени.

Сушени сливи от Станимир Кабадиев

Станимир се занимава с био производство от 10 години. Дали с извлек от чесън или такъв от люти чушки, той винаги се стреми да получи качествени и чисти плодове, защото за него храната е като гориво. Както той казва : “Колкото по-качествена е храната, толкова по-трудно ще спре моторът.” Сушените сливи са предпочитаната му добавка към сгряващ и ароматен джинджифилов чай преди лягане.

Пчелен мед от Димитър Костадинов

Димитър отглежда своите пчели в екологично чист район до малкото старопланинско селце Орляне. Количеството произведен мед не е голямо, тъй като пчеларят заделя половината от продукцията, за да храни кошерите си през студените месеци. Димитър, или както ние го наричаме – чичо Митко, посвещава цялото си време на грижата за пчелина, а неговият мед е печелил неколкократно награди от пчеларски събори, както заради хранителните си качества, така и заради неповторимите си аромат и вкус.

Орехи и лешници от Георги Василев

Голямо Дряново е селото на най-стария орех на Балканите и мястото, където се намират голяма част от ореховите масиви на Георги. Той знае, че качественият продукт е резултат от всекидневната усърдна работа и изцяло й се е посветил от 12 години насам. С подкрепата на Георги всяка година в края на октомври в селото се организира Националният фестивал на ореха. От 2015 г. насам в неговите градини се отглежда и италиански сорт лешници, който се отличава с много добри вкус и хранителни свойства.

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *